İsteyen yazarlar bildirilerini “Yazarlar - bildiri gönderimi” veya doğrudan “Bildiri Gönder” veya “Tam metin kitapçığı” başlığında yer alan tam metin formatına uygun olarak düzenleyerek tam metin haline dönüştürür ve hakemlerden uygun görüşle kabul edilirlerse ”Tam Metin Kitapçığı” sistem üzerinde pdf formatında yayınlanacaktır.
Tam Metin Kitabı Yazım Kuralları ve Örnek Kaynak Gösterimi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Kongrede Sunulan Çalışmaların Hakemli Makalelerde Yayınlanması Hakkında Önemli Duyuru
Değerli araştırmacılar,
Kongre kapsamında sunduğunuz çalışmaları Çukurova Araştırmaları (CUKAR) ve International Journal of Language Academy (IJLA) isimli dergilerde yayınlayabilirsiniz.
Bu dergiler ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Ayrıca enstitümüz tarafından bildiri özet ve tam metin kitapları üzerinde çalışmaları devam etmektedir.
Sizlere detaylı bilgiler duyurulacaktır.
Çukurova Araştırmaları (CUKAR)
Dergi Hakkında: "Çukurova Araştırmaları" dergisi; Çukurova Bölgesi ve sosyal bilimlerle ilgili dil, edebiyat, tarih, sosyoloji, felsefe, coğrafya, arkeoloji, antropoloji, tiyatro ve drama, sanat, eğitim gibi çeşitli alanlarda yapılan araştırmaları yayımlamak amacıyla kurulmuş hakemli bir dergidir.
Abstracting & Indexing: SOBIAD, DRJI, AcademicKeys, RsearchBib, Scientific Indexing Services, CiteFactor, Akademik Dizin Mendeley, Calaméo, Academia.edu, İSAM, Datacite, Refseek, III Factor, Linguist List, Erih Plus, Acar index
Kongreye Desteği: Mart ve haziran sayısında kongre yayın kurulunun 30 makalenin hakem süreci sonunda ücretsiz yayınlanmasına destek verilebilir.
International Journal of Language Academy (IJLA)
Dergi Hakkında: IJLA (International Journal of Language Academy) aralık 2013'te yayın hayatına başlamıştır. IJLA, dil, dil bilim, dil öğretimi, edebiyat gibi alanlarda yapılan nitelikli araştırmaları yayınlama ve bilim insanlarının hizmetine sunmayı amaçlayan uluslararası bilimsel bir dergidir. IJLA, yılda dört defa (kış - ilkbahar - yaz - sonbahar) düzenli olarak çıkacak olan bir dergidir. Normal sayıların yanında birçok özel sayı çıkarmayı da hedeflemektedir.
Abstracting & Indexing: The National Library of Finland, Melinda, EBSCO, ERİH PLUS, Lingustics Abstracts Online, Modern Language Association (MLA), Asos Index, Research Bible, AcademicKeys, DRJI, CiteFactor, Sjournals, Giga Electronic Journals Library, WZB, Bıblıothek Hamburg, OCLC World Cat, OAJI, ISAM, SOBIAD, ROAD, ISJ, Araştırmax, Genamics, CrossRef, Scilit, ESJI, BrillOnline Bibliographies-Linguistic Bibliography, EbscoHost MLA International Bibliography with Full Text etc.
Kongreye Desteği: Mart ve haziran sayısında kongre yayın kurulunun belirleyeceği 5 makalenin hakem süreci sonunda ücretsiz yayınlanmasına destek verilebilir.